FAQ

Belangrijk: alle oorbellen worden met de hand gemaakt. Hou daarom rekening met een verwerkingstermijn van een 5 à 10 werkdagen. Bedankt voor jullie begrip & geduld. And trust me, it's gonna be worth the wait!

Wat is de levertermijn van mijn bestelling?

Momenteel doe ik Jules Jewels in bijberoep bovenop een job in loondienst en twee kleine kindjes. Alle paartjes worden met de hand en heel veel liefde vervaardigd. Hou daarom rekening met een verwerkingstermijn van 5 à 10 werkdagen. Heb je je bestelling sneller nodig? Aarzel niet om mij te contacteren via de contactpagina om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer en hoe wordt mijn pakje verstuurd?

Van zodra je bestelling ontvangen en betaald werd, krijg je een mailtje ter bevestiging van je bestelling. Nadien krijg je een volgend mailtje als je pakketje verzonden is. Reken hier op een 5 à 10 werkdagen na bestelling. Je bestelling zal verstuurd worden in een kartonnen doosje in een gewatteerde envelop via Bpost zonder traceercode om de verzendkost betaalbaar te houden. Het pakketje wordt meestal in 3 à 5 werkdagen na verzenden geleverd. Je hebt ook de optie om voor PRIOR verzending te kiezen. Deze is iets duurder, maar dan heb je je pakketje wel sneller in huis. Meestal 1 werkdag na verzenden.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen en ter plekke betalen?

Bestellingen kunnen na een seintje van mijn kant via e-mail opgehaald worden in De Pinte. Ter plekke betalen kan helaas niet. 

Wat zijn de verzendkosten?

De standaard verzendkost is €4,5 voor verzending in België en gratis bij een bestelling van meer dan €125. Voor een grote bestelling die wat zwaarder is, kunnen extra kosten aangerekend worden. Hierover zal ik jou na jouw bestelling berichten indien nodig. Je kan ook voor PRIOR verzending in België kiezen, deze komt op €5,75 per pakketje. Wil je je bestelling geleverd in Nederland? Dat kan! De verzendkost komt op €8,25 per pakketje.

Kan ik wereldwijd bestellen? 

Dit is jammer genoeg (nog) niet mogelijk. Momenteel enkel verzending naar adressen in België en Nederland (nieuw!).

Kan ik oorbellen retourneren?

Hou er rekening mee dat alles met de hand vervaardigd wordt en dat er altijd (kleine) verschillen kunnen zijn tussen 2 stuks en wat op de website weergegeven wordt op foto. Ik zorg er echter altijd voor dat jouw paartje een zo goed mogelijke match is qua prints en helemaal volgens de 'Jules' standaarden is afgewerkt. Is er toch een probleem of heb je schade aan je bestelling? Contacteer me binnen de 7 dagen na levering via de contactpagina en ik mail je zo snel mogelijk terug omtrent het regelen van een eventuele retour en/of nieuwe levering. Buiten deze termijn worden geen klachten aanvaard. 

Uit welk materiaal bestaan de oorbellen? 

Alle materiaal is nikkelvrij en dus ook zeker geschikt voor dames met gevoeligere oortjes (net zoals ikzelf). De stekertjes zijn gemaakt van verguld metaal. De andere materialen zijn onder andere acetaat, acryl, enz.

Waar en hoe worden de oorbellen vervaardigd?

Alle oorbellen worden met de hand in België met de hand in elkaar gestoken. Ik begin steeds met een moodboard waarbij ik trendkleuren en -vormen combineer met uiteraard een goeie portie Jules Jewels eigenheid. Zo ontstaat telkens een exclusief, verfijnd, lokaal & met de hand gemaakt stuk dat speciaal voor jullie en met heel veel liefde gecreëerd werd. 

Als een paartje uitverkocht is, kan ik het dan nog bestellen?

Ik hou ervan dat mijn oorbellen bijna-uniek zijn en iedereen met iets verschillend kan rondlopen. De collecties zijn dan ook telkens zeer gelimiteerd en #firstcomefirstserve. Wanneer een paartje uitverkocht staat, dan wil dit meestal zeggen dat de beperkte oplage uitverkocht is en niet meer aangevuld zal worden. Je kan wel je e-mailadres ingeven om een melding te krijgen wanneer het paartje toch terug op voorraad komt. 

Kan ik de collectie ook ter plekke bekijken? 

We hebben geen winkel, maar als je graag eens langskomt voor een privé collectievoorstelling, geef dan een seintje en we kijken voor een afspraak. 

Hoe bewaar ik mijn oorbellen? 

Enkele tips: 

- geen aanraking met water / zweet

- vrijhouden van parfum / make-up / crème / schoonmaakproducten

- bewaar ze goed: bij voorkeur in een licht- en stofvrije plek zoals je Jules Jewels doosje of een sieradendoosje / zakje in je slaapkamer (NIET in badkamer, te vochtig!)

Hoe maak ik mijn oorbellen schoon?

Volg zeker eerst en vooral bovenstaande tips omtrent het bewaren van je oorbellen. Zo vermijd je de kans dat je oorbellen vuil snel gaan worden. Natuurlijk kan het altijd voorvallen dat je oorbellen toch wat aanslag krijgen door ze te dragen, dit is een natuurlijk proces. Je kan je het volgende proberen om deze aanslag te verwijderen of je oorbellen meer te laten blinken: 

- poetsen met lauw water en een beetje afwasmiddel of zeep

- poetsen met lauw water en een beetje citroen

- zachtjes wrijven met tandpasta en ze nadien wassen in een badje van lauw water

- inwrijven met ketchup en ze nadien wassen in een badje van lauw water

Heb je ook cadeaubonnen?

Zeker! Cadeaubonnen kunnen ook via de webshop aangekocht worden voor een bedrag naar keuze. Deze worden dan mooi verpakt. Vergeet in de opmerkingen niet te vermelden van wie en voor wie de bon bedoeld is. Ook een digitale bon is mogelijk.

Kan ik jouw oorbellen verdelen via mijn verkooppunt? 

Dat hangt af van de capaciteit op B2B op dat moment. Op dit moment zoek ik vooral naar plekjes buiten Oost- en West-Vlaanderen. Stuur mij gerust een berichtje via de contactpagina en dan bespreken we de opties verder.

Heb je nog andere vragen? Contacteer me dan gerust via de contactpagina.